Βραζιλία: 1.480 νεκροί από κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο – Η Γερουσία «στριμώχνει» τον Μπολσονάρο

0
Βραζιλία:-1.480-νεκροί-από-κορονοϊό-το-τελευταίο-24ωρο-–-Η-Γερουσία-«στριμώχνει»-τον-Μπολσονάρο

Η Βραζιλία ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 35.785 κρούσματα κορονοϊού, ενώ το ίδιο διάστημα υπέκυψαν άλλοι 1.480 ασθενείς.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας έχει φτάσει μέχρι εδώ τους 354.617 νεκρούς και τα 13,5 εκατομμύρια κρούσματα.

Το σφοδρό νέο κύμα της πανδημίας αυξάνει δραματικά τον απολογισμό των θυμάτων, τον δεύτερο βαρύτερο στον κόσμο, την ώρα που η Γερουσία ετοιμάζεται να διενεργήσει έρευνα για τους κυβερνητικούς χειρισμούς όσον αφορά την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, αυξάνοντας την πίεση στον ακροδεξιό και ρατσιστή πρόεδρο Ζαΐρ Μπολσονάρο.

Έρευνα για τους εγκληματικούς χειρισμούς του Μπολσονάρο

Η Γερουσία ετοιμάζεται να σχηματίσει επιτροπή για να διενεργήσει έρευνα για τα σφάλματα και τις παραλείψεις της κυβέρνησης στον χειρισμό της πανδημίας. Την περασμένη εβδομάδα, το Ανώτατο Δικαστήριο άνοιξε τον δρόμο για να διενεργηθεί η έρευνα αυτή από τη Γερουσία, αν και ο πρόεδρος του σώματος επιδίωκε ο σχηματισμός της επιτροπής να καθυστερήσει παρότι υπήρχε στήριξη από επαρκή αριθμό γερουσιαστών. Η ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου αναμένεται να επικυρώσει την απόφαση αυτή, ωστόσο ενδέχεται να δώσει περιθώρια στην άνω Βουλή του βραζιλιάνικου κοινοβουλίου να αποφασίσει για το χρονοδιάγραμμα της έρευνας.

Αψηφώντας την επιστημονική συναίνεση, ο πρόεδρος της Βραζιλίας υποβάθμισε τη σοβαρότητα της πανδημίας, εναντιώθηκε στην επιβολή περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης της από τις πολιτείες και μόλις πολύ πρόσφατα τάχθηκε εντέλει υπέρ των εμβολίων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις