Βραζιλία: Στο νοσοκομείο λόγω λόξυγγα ο πρόεδρος Μπολσονάρο target=”_blank”

1
Βραζιλία:-Στο-νοσοκομείο-λόγω-λόξυγγα-ο-πρόεδρος-Μπολσονάρο-target=”-blank”

Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαίρ Μπολσονάρο εισήχθη στο νοσοκομείο την Τετάρτη για να εντοπίσει την αιτία ενός «χρόνιου λόξυγγα», δήλωσε το γραφείο του προέδρου, στο τελευταίο χρονικά πρόβλημα υγείας για τον ακροδεξιό ηγέτη.

Ο Μπολσονάρο διακομίσθηκε στο στρατιωτικό νοσοκομείο στη Μπραζίλια και αναμένεται να είναι υπό παρακολούθηση για 24 έως 48 ώρες, αν και όχι απαραίτητα στο νοσοκομείο, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση. «Αισθάνεται καλά», επισημαίνεται.

Το τοπικό μέσο ενημέρωσης Globo μετέδωσε νωρίτερα ότι ο Μπολσονάρο εισήχθη στο νοσοκομείο για απροσδιόριστο ιατρικό τεστ, αφού αισθανόταν κοιλιακούς πόνους τις πρώτες ώρες της Τετάρτης.

Η υγεία του Μπολσονάρο έχει αποτελέσει επανειλημμένα ζήτημα κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, αφού μαχαιρώθηκε και τραυματίστηκε σοβαρά στο έντερο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας το 2018.

Αυτή δεν ήταν η μόνη πηγή ανησυχίας. Τον Ιούλιο του περασμένου έτους,  κόλλησε κορονοϊό αλλά ανάρρωσε. Σε δημόσιες εμφανίσεις τους τελευταίους μήνες είχε έναν επίμονο βήχα. Πιο πρόσφατα, εμφάνισε επίμονο λόξυγγα, που επέτεινε τους προβληματισμούς για την υγεία του.

ΠΗΓΗ: