Βράβευση του “Typhoon Project” στα Lloyd’s List Greek Shipping Awards 2020 target=”_blank”

12
Βράβευση-του-“typhoon-project”-στα-lloyd’s-list-greek-shipping-awards-2020-target=”-blank”

Μια σημαντική διάκριση απέσπασε το “TyphoonProject” του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη στα LloydsListGreekShippingVirtualAwards 2020, καθώς του απονεμήθηκε το “SustainabilityAward” για τη συμβολή του στον καθαρισμό των ακτών της χώρας και στην υποστήριξη της έρευνας για τη θαλάσσια ρύπανση. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε σε διαδικτυακή εκδήλωση την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, στην οποία συμμετείχαν κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς ναυτιλίας.

Τα διεθνούς αναγνώρισης και κύρους βραβεία “Lloyd’s List Greek Shipping Awards” διοργανώνονται από τη Lloyd’s List, ναυτιλιακή εφημερίδα που ιδρύθηκε το 1734. Η αξιολόγηση των βραβευθέντων γίνεται από μια ανεξάρτητη επιτροπή δέκα κριτών από διάφορους τομείς της ναυτιλίας. Η επιλογή των βραβευθέντων γίνεται ανάμεσα σε πλήθος αξιόλογων υποψηφιοτήτων που διαγωνίζονται σε 18 θεματικές κατηγορίες.

Το βραβείο παρέλαβε η κα Εύη Λαζού, Πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, η οποία κατά την απονομή είπε χαρακτηριστικά: «Οι δεσμοί της οικογένειας Λασκαρίδη με τη θάλασσα έχουν βάθος αρκετών δεκαετιών και το έργο του Ιδρύματος αποτελεί φυσική συνέχεια της ναυτιλιακής της δραστηριότητας. Το «TyphoonProject» εκπληρώνει το όραμα του Θανάση Λασκαρίδη για τον καθαρισμό του συνόλου της ελληνικής ακτογραμμής, της πιο εκτεταμένης και ομορφότερης στον κόσμο, και την απόδοσή της στο κοινό χωρίς απορρίμματα… Ως ένα νέο, σχετικά, ίδρυμα, γνωρίζουμε πως χρειάζεται να γίνουν πολλά ακόμα στο περιβαλλοντικό μέτωπο, ιδίως σε μια χώρα σαν την Ελλάδα που βασίζει την οικονομία της σε μεγάλο βαθμό στους φυσικούς πόρους και στην ομορφιά της. Αυτό το σημαντικό βραβείο, το οποίο αποτελεί για εμάς τεράστια ικανοποίηση, μας δίνει έμπνευση για να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε συστηματικά, στην κατεύθυνση των στόχων μας».

Το «TyphoonProject» του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη επιστρατεύει το «TYPHOON», νορβηγικής κατασκευής πλοίο 72 μέτρων που συμβάλλει στο έργο καθαρισμού ακτών. Εκτός από σύγχρονα συστήματα ναυτικής πλοήγησης, το πλοίο φιλοξενεί 5 ταχύπλοα για τον καθαρισμό δυσπρόσιτων ακτών και διαθέτει κάδους απορριμμάτων μεγάλης χωρητικότητας, κατάλληλους για τη διαλογή των ανακυκλώσιμων ειδών που συλλέγονται κατά τη διάρκεια των δράσεων. Η ομάδα του «Typhoon Project», αποτελούμενη από στελέχη του Ιδρύματος και μόνιμο προσωπικό του σκάφους, ξεκίνησε τη δράση της το καλοκαίρι του 2019. Μέχρι σήμερα, έχει καθαρίσει περισσότερες από 1.373 ακτές, απομακρύνοντας 142.515 τόνους απορρίμματα.

ΠΗΓΗ: