Βασιλακόπουλος: «Έξυπνα μέτρα» για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στο άνοιγμα

0
Βασιλακόπουλος:-«Έξυπνα-μέτρα»-για-να-αποφευχθεί-ο-συνωστισμός-στο-άνοιγμα

Τα κρούσματα κορονοϊού παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, το άνοιγμα όμως βρίσκεται προ των πυλών με τους ειδικούς να συνιστούν «έξυπνα μέτρα».

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ μιλώντας στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευγγελάτο , σημείωσε ότι από την στιγμή που δεν τηρούνται τα μέτρα, θα πρέπει να βρούμε έξυπνες λύσεις προκειμένου να μπορέσουμε να «ανακατευθύνουμε τις επαφές μέσα από τις οποίες μεταδίδεται ο κορονοϊός και να τις κάνουμε λιγότερο επικίνδυνες».

Ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε ότι θα πρέπει να βρεθούν «έξυπνα μέτρα», προκειμένου να μπορέσει να αποφευχθεί ο συνωστισμός, ιδιαίτερα από την εβδομάδα που θα ανοίξει και το λιανεμπόριο.

«Πρέπει να αποφύγουμε τον συνωστισμό, άρα συστήνω συνδυασμό ραντεβού στα μαγαζιά και κόφτη», τόνισε ο καθηγητής, σημειώνοντας ότι και τα δύο αυτά μέτρα είναι αναγκαία προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Επιπλέον, ο κ. Βασιλακόπουλος επισήμανε ότι το ωράριο των καταστημάτων θα μπορούσε να αλλάξει, έτσι ώστε να προληφθεί ο συνωστισμός των εργαζομένων στα ΜΜΜ.

«Υπάρχουν και λύσεις που μπορούν να μειώσουν την πιθανότητα συνωστισμού και να ανακατευθύνουν τις επαφές σε λιγότερο επικίνδυνες», κατέληξε ο καθηγητής.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις