Αυτή η ηλεκτρική Ferrari 250 Testa Rossa είναι το απόλυτο παιδικό αυτοκινητάκι

  0
  Αυτή-η-ηλεκτρική-ferrari-250-testa-rossa-είναι-το-απόλυτο-παιδικό-αυτοκινητάκι

  Η 250 Testa Rossa είναι από τα πιο αξιομνημόνευτα κλασικά αυτοκίνητα της Ferrari, έχοντας μια εξαιρετικά επιτυχημένη αγωνιστική καριέρα. Κίνηση παίρνει από τον διάσημο V12 Colombo κινητήρα και ο σχεδιασμός του ακόμη και σήμερα είναι σαγηνευτικός.

  1

  Μια βρετανική εταιρία, η Little Car Company, σε συνεργασία με την Ferrari και το τμήμα Ferrari Classiche της, έχει δημιουργήσει το 250 Testa Rossa J (το J προέρχεται από τη λέξη Junior) και είναι πρακτικά ένα παιδικό αυτοκινητάκι υπό κλίμακα 3/4 του θρυλικού ιταλικού μοντέλου. Κίνηση παίρνει από έναν ηλεκτροκινητήρα 16 ίππων που του χαρίζει τελική ταχύτητα 77 χλμ/ώρα.

  2

  Το αλουμινένιο σώμα του 250 Testa Rossa J είναι κατασκευασμένο στο χέρι, όπως ακριβώς και η κανονική 250 Testa Rossa, με τα φρένα να είναι της Brembo, ενώ οι ζάντες είναι αντίγραφα των αυθεντικών και φορούν ελαστικά της Pirelli.

  3

  Υπάρχουν τέσσερα προγράμματα οδήγησης, τα Novice, Comfort, Sport και Race, που επιλέγονται μέσω ενός Manettino διακόπτη, που εμπνευσμένος από αυτόν της 812 Superfast.

  4

  Στο Novice η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 19 χλμ/ώρα μιας και ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει μόλις 1,36 άλογα, ενώ στο Race αποδίδει 16 άλογα που δίνουν τελική ταχύτητα 77 χλμ/ώρα.

  5

  Μόλις 299 Testa Rossa J θα κατασκευαστούν και η τιμή του δεν έχει ανακοινωθεί αλλά είναι σχεδόν βέβαιο πως θα κοστίζει περισσότερο από 50.000 ευρώ.

  ΠΗΓΗ: