Αυστρία : Παρατείνεται έως 18 Απριλίου το «σκληρό lockdown» σε Βιέννη, Κάτω Αυστρία, Μπούργκενλαντ

0
Αυστρία-:-Παρατείνεται-έως-18-Απριλίου-το-«σκληρό-lockdown»-σε-Βιέννη,-Κάτω-Αυστρία,-Μπούργκενλαντ

Η παράταση έως τις 18 Απριλίου του «σκληρού lockdown» στα τρία από τα εννέα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια στα ανατολικά της Αυστρίας (Βιέννη, Κάτω Αυστρία, Μπούργκελαντ), αποφασίστηκε το απόγευμα στις διαβουλεύσεις που είχαν οι κυβερνήτες των τριών κρατιδίων με την αυστριακή ομοσπονδιακή κυβέρνηση συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς και των Πράσινων.

Αυτό σημαίνει ότι το λιανικό εμπόριο, οι υπηρεσίες σωματικής φροντίδας, μουσεία και ζωολογικοί κήποι θα παραμείνουν κλειστά για μία ακόμη εβδομάδα, ενώ στα υπόλοιπα ομόσπονδα κρατίδια θα εξακολουθήσουν να ισχύουν τα έως τώρα περιοριστικά μέτρα και όχι αυτά του «σκληρού lockdown».

Μοντέλο επιτυχίας

Την στρατηγική αυτή «περιφερειοποίησης», δηλαδή της επιβολής μέτρων ανάλογα με την περιφέρεια, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς αποκαλεί «μοντέλο επιτυχίας».

Αρχικά το «σκληρό lockdown» είχε προβλεφθεί για τα τρία ανατολικά κρατίδια για τις ημέρες του Πάσχα των Καθολικών (που εφέτος ήταν στις 4 Απριλίου) και επρόκειτο να ισχύσει από την 1η έως την 5η Απριλίου.

Ωστόσο, ο δήμαρχος και τοπικός κυβερνήτης της Βιέννης Μίχαελ Λούντβιγκ είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα την παράταση της ισχύος του lockdown στο κρατίδιο του μέχρι την 11η Απριλίου.

Με την σημερινή απόφαση, το «σκληρό lockdown» παρατείνεται έως τις 18 Απριλίου και αφορά πλέον και τα τρία κρατίδια – Βιέννη, Κάτω Αυστρία και Μπούργκενλαντ – τα οποία, με αυτόν τον τρόπο αντιδρούν στον αυξανόμενο αριθμό λοιμώξεων και στην κρίσιμη κατάσταση στα νοσοκομεία τους και τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ήδη πριν τις σημερινές διαβουλεύσεις κορυφής, κυβέρνησης, τοπικών κυβερνητών και εμπειρογνωμόνων, ο δήμαρχος και τοπικός κυβερνήτης της Βιέννης είχε δηλώσει ότι θα προτιμούσε ένα πιο μακράς διάρκειας και πιο συνεπές lockdown.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

ΠΗΓΗ: