Αυξήθηκε στα 11,9 έτη η μέση ηλικία των αυτοκινήτων στις ΗΠΑ

0
3
Αυξήθηκε-στα-11,9-έτη-η-μέση-ηλικία-των-αυτοκινήτων-στις-ΗΠΑ

Σύμφωνα με την IHS Markit, κολοσσός αναλυτών και συμβούλων επιχειρήσεων, ο μέσος όρος ηλικίας των αυτοκινήτων στις ΗΠΑ συνεχίζει να αυξάνεται και πλέον αυτός ανέρχεται στα 11,9 έτη όταν το 2009 ο μέσος όρος ήταν στα 9,3 χρόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα περισσότερα αυτοκίνητα που κινούνται στους δρόμους των ΗΠΑ είναι κατασκευασμένα το 2008 ή το 2009, με τους υπεύθυνους της έρευνας να αναφέρουν πως ο κόσμος κρατά για περισσότερα χρόνια τα αυτοκίνητά του, επειδή έχει αυξηθεί η ποιότητα κατασκευής τους, αλλά και επειδή έχουν πάρει δάνεια με μεγάλη διάρκεια αποπληρωμής, ακόμη και 6-7 χρόνια. Επίσης ρόλο φέτος έπαιξε και η πανδημία του κορωνοϊού.

1

Για πρώτη φορά στην ιστορία, πλέον κυκλοφορούν περισσότερα από 280 εκατ. αυτοκίνητα στις ΗΠΑ, 2 εκατ. περισσότερα σε σχέση με πέρυσι. Με μια παρεκβολή στον χρόνο των έως τώρα δεδομένων, η IHS Markit θεωρεί πως θα αυξηθούν τα αυτοκίνητα σε κάθε ηλικιακή ομάδα (αυτοκινήτων) τα επόμενα 5 χρόνια σημειώνοντας συνεχώς ρεκόρ.

Πιο συγκεκριμένα, τα αυτοκίνητα έως 6 ετών θα αυξηθούν κατά 16%, αυτά που είναι από 6 έως 11 ετών θα αυξηθούν κατά 11% ενώ τη μεγαλύτερη αύξηση θα έχουν τα αυτοκίνητα άνω των 16 ετών. Αυτά, το 2021 εκτιμάται πως είναι 81 εκατομμύρια στους αμερικανικούς δρόμους, μια αύξηση 30% σε σχέση με τώρα και από αυτά το ένα τέταρτο, δηλαδή τα 20 εκατομμύρια θα πρόκειται για αυτοκίνητα μεγαλύτερα της 25ετίας.

ΠΗΓΗ: