Αυξήθηκαν τα τροχαία ατυχήματα τον Απρίλιο

1
Αυξήθηκαν-τα-τροχαία-ατυχήματα-τον-Απρίλιο

Αυξήθηκαν σημαντικά τον Απρίλιο του 2021 τα οδικά τροχαία ατυχήματα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα της προηγούμενης χρονιάς, κατά τη διάρκεια του οποίου η Ελλάδα ζούσε το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Φυσικά, η εξέλιξη αυτή για τα τροχαία ατυχήματα ήταν αναμενόμενη, αφού τον Απρίλιο του 2020 ολόκληρη η Ελλάδα βίωνε το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού Covid-19 και βρισκόταν σε σκληρό lockdown, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία στους δρόμους να είναι εξαιρετικά περιορισμένη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΛΣΤΑΤ) αύξηση κατά 140,7% κατέγραψαν τα οδικά τροχαία ατυχήματα, που συνέβησαν σε ολόκληρη τη χώρα και ήταν υπεύθυνα για τον θάνατο ή τον τραυματισμό ατόμων.

Με βάση τα δεδομένα της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, στα 751 τροχαία ατυχήματα του Απριλίου 2021 καταγράφηκαν 35 νεκροί (αύξηση 52,2%), 36 βαριά τραυματίες (αύξηση 28,6%) και 790 ελαφρά τραυματίες (αύξηση 146,9%). Το 54% των τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας προκαλείται εντός των κατοικημένων περιοχών όταν ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέρχεται στο 38%. Ευάλωτη κατηγορία παραμένουν οι μοτοσικλετιστές, με το 38% του συνόλου των ατυχημάτων να τους αφορά, όταν ο αντίστοιχος μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 18%,

ΠΗΓΗ: