Αστυνομικός ενοικίαζε υπηρεσιακό ασύρματο σε κακοποιούς target=”_blank”

1
Αστυνομικός-ενοικίαζε-υπηρεσιακό-ασύρματο-σε-κακοποιούς-target=”-blank”

Προς 2.000 ευρώ τον μήνα ένας αστυνομικόςενοικίαζε σε κακοποιούςυπηρεσιακό ασύρματο, προκειμένου εκείνοι να ακούν τις συχνότητες τήςΕΛ.ΑΣ και να αποφεύγουν τη σύλληψή τους.

Στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας είχαν καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες κακοποιοί είχαν στην κατοχή τους συσκευή και μπορούσαν να έχουν γνώση για τις κινήσεις των αστυνομικών και κατάφεραν να εντοπίσουν τους δύο κλέφτες, οι οποίοι μέσα στο αυτοκίνητό τους είχαν και τον ασύρματο.

Πέρασαν χειροπέδες στους δύο άνδρες, ενώ στη δικογραφία που σχημάτισαν περιλαμβάνονται και τα στοιχεία του αστυνομικού, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και κλοπή. Στην έρευνα αποδείχθηκε, μάλιστα, ότι οι δύο κακοποιοί έχουν αφήσει το DNA τους σε τέσσερις διαρρήξεις και κλοπές.

Πριν από λίγους μήνες είχε πέσει στα χέρια των αρχών και πάλι ασύρματος τής ΕΛ.ΑΣ, ύστερα από τη σύλληψη ενός κακοποιού. Και τότε είχε διαπιστωθεί πως αξιωματικός της Αστυνομίας είχε ενοικιάσει τη συσκευή και μάλιστα είχε διαταχθεί εσωτερική έρευνα από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής προκειμένου να ελεγχθούν όλοι οι ένστολοι, που έχουν χρεωμένους φορητούς ασυρμάτους.

ΠΗΓΗ: