Αρτέμιδα: Σε κοντέινερ στεγάζεται γυμνάσιο επί 14 χρόνια (vid)

0
7
Αρτέμιδα:-Σε-κοντέινερ-στεγάζεται-γυμνάσιο-επί-14-χρόνια-(vid)

Στεγασμένο σε κοντέινερ θα λειτουργήσει για 14η χρονιά ένα γυμνάσιο στην Αρτέμιδα αττικής, λίγα μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο της πρωτεύουσας, σύμφωνα με το Mega.

Την ίδια στιγμή οι 300 μαθητές του θα περάσουν μια δύσκολη χρονιά, αφού εκτός από τις υψηλές θερμοκρασίες θα πρέπει να φορούν και μάσκα.

Το χρονικό

Θεωρητικά, για μόλις δύο χρόνια το 2ο Γυμνάσιο Αρτέμιδος θα στεγάζοταν σε κοντέινερ.

Έκτοτε, πέρασαν 13 ολόκληρα χρόνια και δεν έχει αλλάξει κάτι.

 Για 14η χρονιά, οι μαθητές της περιοχής θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα του γυμνασίου κάτω από τις πρωτόγνωρες συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία, εντός του κοντέινερ.

H μητέρα μαθητή της τρίτης γυμνασίου ανέφερε στο Mega πως οι μαθητές θα κάνουν μάθημα σε κοντέινερ, φορώντας μάσκα και χωρίς να μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις.  

Στο σχολείο φοιτούν 300 μαθητές από την ευρύτερη περιοχή.

Στεγασμένος χώρος για να βγουν τα παιδιά διάλειμμα όταν βρέχει δεν υπάρχει και συνεπώς παραμένουν μέσα στις σχολικές αίθουσες.

Οι γονείς, υπογραμμίζουν, ότι γραφειοκρατικά ζητήματα χρόνων, στάθηκαν εμπόδιο στην εξεύρεση ενός χώρου που να πληροί τις προϋποθέσεις δημιουργίας ενός κανονικού σχολείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια περιοχή ακόμη τέσσερα σχολεία στεγάζονται σε κοντέινερ, ενώ σε  ένα ακόμη σχολικό συγκρότημα οι περισσότερες αίθουσες δεν διαθέτουν φυσικό αερισμό.

ΠΗΓΗ: