Αρβανίτης: “Μας κοροϊδεύει ο Αυγενάκης για το θέμα του Αλεξανδρείου, το χρέος της ΚΑΕ παραμένει στα 5 εκατ. ευρώ”

0
Αρβανίτης:-“Μας-κοροϊδεύει-ο-Αυγενάκης-για-το-θέμα-του-Αλεξανδρείου,-το-χρέος-της-ΚΑΕ-παραμένει-στα-5-εκατ.-ευρώ”

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΚΡΗΣ

Ο Αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης, δήλωσε στην συνέντευξη τύπου της ομάδας ότι ακόμα περιμένει από τον Λευτέρη Αυγενάκη την παραχώρηση του “Αλεξανδρείου”, κάνοντας λόγο για κοροϊδία από την πλευρά του Λευτέρη Αυγενάκη, προσθέτοντας ότι το χρέος της ΚΑΕ παραμένει στα 5 εκατ. ευρώ.

Ο Άρης παραχώρησε συνέντευξη τύπου κάνοντας τον απολογισμό της προηγούμενης σεζόν και αναφερόμενος στον σχεδιασμό της επόμενης. Στο πάνελ βρέθηκαν οι κ.κ Χάρης Παπαγεωργίου, Λευτέρης Αρβανίτης και Αχιλλέας Ρουσιαμάνης, με τον δεύτερο να κάνει ευθεία επίθεση στον Λευτέρη Αυγενάκη.

Συγκεκριμένα, ο Αντιπρόεδρος της ΚΑΕ αναφέρθηκε στο θέμα της παραχώρησης του “Αλεξανδρείου” στον Άρη και τις δεσμεύσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού, δηλώνοντας: Σαν ΑΣ ήταν από τις πρώτες μας κινήσεις. Όποια βήματα χρειάστηκε να κάνουμε, τα κάναμε. Παραδώσαμε τρία business plan. Είχαμε καταλήξει ότι εξετάζονται από τις υπηρεσίες του υπουργείου. Ο κ. Αυγενάκης τοποθετήθηκε και είπε ότι δικαιούται ο Άρης κάτι τέτοιο. Είχα πει ότι είναι θέμα χρόνου, γιατί έτσι είχε πει ως υπουργός. Φαίνεται ότι δεν έκανε αυτά που υποσχέθηκε ότι θα κάνει.

Δεν έχουμε να κάνουμε κάτι άλλο. Χρησιμοποιείται ο covid ως δικαιολογία… Εχουν περάσει έξι μήνες που έχει φτάσει σε ένα στάδιο κοροϊδίας. Είναι αποκλειστικά ευθύνη του υπουργού, δεν έχει να κάνει κάτι άλλο ο ΑΣ. Απορώ πως δεν έχει τελειώσει ακόμα το ζήτημα αυτό. Ο υπουργός θεωρούμε ότι μας κοροϊδεύει και θα δούμε πως θα αντιδράσει ο σύλλογος ως προς αυτό.

Ο Άρης το δικαιούται αυτό, είναι ένα γήπεδο που είναι συνυφασμένο με τον Άρη, ωφελεί το δημόσιο συμφέρον, θα ωφελήσει και μια ομάδα που είναι αδικημένη. Εμείς σαν ΑΣ ζητάμε τη παρέμβαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και ελπίζω να τελειώσει αίσια αυτό το ζήτημα”.

Αναφερόμενος στο θέμα των χρεών της ΚΑΕ, στο κατά πόσο η περσινή σεζόν επιβάρυνε ακόμα περισσότερο τον σύλλογο και τι σημαίνει αυτό για την επόμενη σεζόν, ο Λευτέρης Αρβανίτης δήλωσε: Η κατάσταση είναι περίπου ίδια. Τα χρέη είναι περίπου στα 5.000.000 ευρώ. Κάποια παλιά έχουν πληρωθεί κάποια νέα υπάρχουν. Για κάθε επενδυτή είναι προϋπόθεση να πάρει ο ΑΣ Άρης τα χρήματα του πίσω.

Το ύψος του ανοίγματος από την περσινή χρονιά είναι περίπου 15.000 διακανονισμένα, 4.000 στο Τσάλμερς. μαζί με τον Καμπερίδη και τον Ντραγκίσεβιτς είναι σύνολο 90.000. Σε μια σεζόν χωρίς τηλεοπτικά και χωρίς διαρκείας.

Στόχος είναι και φέτος να πληρώνονται όλοι οι παίκτες. Όλοι οι παίκτες είναι πληρωμένοι εκτός από ένα ποσό 4000 ευρώ που απομένει για τον Τσάλμερς. Με τον Ντραγκίσεβιτς θα τηρήσουμε τον διακανονισμό μας, δεν υπάρχει θέμα.

Η αγορά φέτος βλέπει τον Άρη ότι πλήρωσε όλους τους αθλητές και δεν είναι αρνητικοί ούτε οι μάνατζερ ούτε οι αθλητές. Το μόνο που απομένει είναι να λύσουμε τα BAN.

Από τα έσοδα μας λείπει το τηλεοπτικό που είναι όλο κατασχεμένο, όπως και οποιοδήποτε έσοδο από τον ΕΣΑΚΕ είναι κατασχεμένο”.

Τέλος σχετικά με το μπάτζετ της νέας σεζόν και τα BAN που υπάρχουν από την FIBA, τόνισε: Θα έχουμε ένα μπάτζετ μικρό. Οι συνθήκες είναι δύσκολες. Να κάνεις ένα μπάτζετ με ανοιχτά τα γήπεδα ή κλειστά; Οι μόνες ομάδες που χάνουν είναι αυτές που έχουν κόσμο στα γήπεδα. Δηλαδή ο Άρης, ο Παναθηναίκός και ο Ολυμπιακός.

Έχουμε μιλήσει με τους 6 από τους 7 που έχουν τα BAN. Όλοι είναι διαλλακτικοί και καταλαβαίνουν την προσπάθεια που γίνεται, είναι σημαντικό και πιστεύω θα αρχίσουμε να λύνουμε τα πρώτα BAN άμεσα.

Δεν υπάρχει καν στο μυαλό μας να κάνουμε ομάδα με BAN. Ο σχεδιασμός μας είναι για μια ομάδα χωρίς BAN. Αυτό πρέπει να γίνει μέσα στον επόμενο μήνα. Μην σας φαίνονται πολλά. Το ίδιο συμβαίνει και στην ΑΕΚ που έχει 12 BAN”.

ΠΗΓΗ: