Αποστολή SPORT24 στην Ολλανδία – Ρούμπεν Πέρεθ: “Με προσέλκυσε η φανέλα του Παναθηναϊκού και η εμπιστοσύνη του προπονητή”

0
Αποστολή-sport24-στην-Ολλανδία-–-Ρούμπεν-Πέρεθ:-“Με-προσέλκυσε-η-φανέλα-του-Παναθηναϊκού-και-η-εμπιστοσύνη-του-προπονητή”

ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΗΣ

Ο Ρούμπεν Πέρεθ μίλησε για πρώτη φορά μετά τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό, εξήγησε τους λόγους που είπε το “ναι” στην “πράσινη” πρόταση και δήλωσε έτοιμος για την πίεση.

Αποκτήθηκε “αθόρυβα” μέσα σε 2-3 ημέρες, για να καλύψει μία θέση στον άξονα της μεσαίας γραμμής, στην οποία υπήρχε δεδομένα μεγάλο “κενό”, ελέω και του προβλήματος που αντιμετώπισε τους προηγούμενους μήνες ο Δημήτρης Κουρμπέλης.

Ο Ρούμπεν Πέρεθ -περί ου ο λόγος- “μπήκε” με τη μία στο αγωνιστικό πλάνο, προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα και δήλωσε έτοιμος για να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να ανέβει επίπεδο και να επιστρέψει πολύ πιο κοντά στα “κανονικά” του στάνταρντς.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΗΣ

Στην πρώτη του συνέντευξη απ’ την ημέρα που φόρεσε τα “πράσινα”, ο Ισπανός μέσος μίλησε στους Έλληνες απεσταλμένους, εξήγησε ποιοι ήταν οι δύο κύριοι λόγοι που ήρθε στην Ελλάδα και δήλωσε έτοιμος να διαχειριστεί και να αντέξει την πίεση που “γεννάει” μία ομάδα του επιπέδου του Παναθηναϊκού.

Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σου από την ομάδα;

“Είναι πολύ καλές. Ήρθα γνωρίζοντας πως πρόκειται για μια μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα και μέχρι στιγμής από τα όσα έχω δει όλα είναι πολύ καλά. Η υποδοχή, από τη μεριά του κλαμπ, ήταν πολύ καλή. Η προσαρμογή μου στην ομάδα είναι πολύ καλή, γιατί πέραν του γεγονότος πως υπάρχουν πολλοί Ισπανοί. Ο σύλλογος μου το εκπέμπει όλο αυτό”.

Τι ήταν αυτό που σε έπεισε να έρθεις στον Παναθηναϊκό;

“Το πρώτο που με έπεισε ήταν η ιστορία του συλλόγου, πως μπορεί τα τελευταία χρόνια να ήταν δύσκολα αλλά προερχόταν από πολλά χρόνια με σταθερή παρουσία στο Champions League. Με προσέλκυσε πολύ η ευκαιρία να φορέσω τη φανέλα του Παναθηναϊκού και σαφώς και έπαιξε ρόλο το ότι με κάλεσε ο προπονητής και μου έδειξε την εμπιστοσύνη του. Αυτό επίσης είναι ένα από τα πράγματα που με έκαναν να επιλέξω τον Παναθηναϊκό”.

Σε τι κατάσταση βρίσκεσαι και πότε θα είσαι 100% έτοιμος; Γιατί είδαμε ότι παρότι είχες λίγες ημέρες στην ομάδα, ζήτησες να παίξεις στο φιλικό με την Αλ Τααβόν.

“Είναι λογικό όταν ένας παίκτης πάει σε μια νέα ομάδα, θέλει να παίξει το συντομότερο δυνατό, να βρεθεί με τους συμπαίκτες του στον αγωνιστικό χώρο. Ετσι συνέβη και με εμένα. Μίλησα με τον προπονητή και του είπα πως θέλω να παίξω. Αρχικά, είδα πως δεν κατάφερνα να τον πείσω γιατί είχα λίγες μέρες στην ομάδα ώστε να παίξω και στο φιλικό. Ωστόσο, σιγά σιγά βρήκα ρυθμό και θα γίνομαι καλύτερος. Βέβαια, είναι δύσκολο γιατί έρχομαι από ένα διαφορετικό πρωτάθλημα, με συμπαίκτες που είναι όλοι καινούριοι για μένα και δεν γνώριζα κανέναν. Στο 100%: Για την ώρα έχουμε παίξει μόνο δύο φιλικά και στο ένα (σ.σ. με την Αλκμάαρ) δεν αγωνίστηκα λόγω ενός χτυπήματος, είναι νωρίς ακόμη και υπάρχει καιρός ακόμη στην προετοιμασία, αλλά ελπίζω πολύ σύντομα να μπορέσω να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου. Χρειάζεται χρόνος”.

Έχεις συμμετάσχει σε πολλές προετοιμασίες στην καριέρα σου. Έχεις διαπιστώσει διαφορές στη φιλοσοφία;

“Ναι, έχω βρεθεί σε επτά – οχτώ διαφορετικές ομάδες και κάθε προπονητής έχει το δικό του τρόπο δουλειάς και τη δική του οπτική γωνία. Είχα προπονητές που εργάζονταν με διαφορετικό τρόπο και άλλους που είχαν παρόμοια προσέγγιση. Η κεντρική ιδέα, πάντως, είναι παντού η ίδια: να προετοιμαστείς καλά για τις υποχρεώσεις που έρχονται και δεν υπάρχουν πολλά διαφορετικά πράγματα”.

Πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα της επικοινωνίας στη γλώσσα, δεδομένου ότι δεν μιλάς αγγλικά;

“Τώρα στις πρώτες μέρες είναι πιο δύσκολο κυρίως στο επίπεδο της επικοινωνίας με τους συμπαίκτες μου, αλλά με την επιστροφή μας στην Αθήνα η κατάσταση σίγουρα θα βελτιωθεί γιατί θα παρακολουθήσω μαθήματα για να μπορώ να επικοινωνώ καλύτερα με τους συμπαίκτες μου και τους πάντες στον σύλλογο”

Οι απαιτήσεις που έχει μία ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό, που πρέπει να πρωταγωνιστεί αποτελούν έξτρα κίνητρο για σένα;

“Οπως είπα και πριν ήταν ακριβώς γι’ αυτό το οποίο ήθελα να έρθω στον Παναθηναϊκό. Έρχομαι σε μια μεγάλη ομάδα της Ελλάδας και το να παλεύουμε για τίτλους και να παίξουμε στην Ευρώπη είναι η ιδέα που έχω στο μυαλό μου και η νοοτροπία με την οποία έρχομαι σ’ αυτή την ομάδα”.

Δεδομένα όμως υπάρχει και πίεση απ’ τον κόσμο…

“Ετσι όπως έχει η κατάσταση με την Covid-19, δεν επιτρέπει το να έχουμε τους οπαδούς μας κοντά. Δεν μπορούσαν να μας επισκεφθούν στο προπονητικό κέντρο, ενώ μετά από μερικές μέρες ήρθαμε στην Ολλανδία. Από τα social media είδα πως πρόκειται για έναν σύλλογο με πολλούς οπαδούς λόγω του βεληνεκούς του, αλλά μέχρι στιγμής δεν είχα τη χαρά και την τιμή να συνομιλήσω με τον κόσμο της ομάδας και να δω τους οπαδούς από κοντά”.

ΠΗΓΗ: