«Ανοίγει» από τη Μ. Εβδομάδα ο εμβολιασμός άνω των 30 ετών

0
«Ανοίγει»-από-τη-Μ.-Εβδομάδα-ο-εμβολιασμός-άνω-των-30-ετών

Προκειμένου να επισπευσθεί το «χτίσιμο» του «τοίχου ανοσίας» με τον εμβολιασμό, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο διάγγελμά του, ανακοίνωσε πως από την Μ.Εβδομάδα ανοίγει ο εμβολιασμός στη χώρα μας και για τους 30 ετών και άνω πολίτες. 

Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε για το θέμα του εμβολιασμού…

«Παρά την άψογη οργάνωσή τους, δεν είμαστε ακόμα στα ποσοστά που θα θέλαμε, ιδίως μεταξύ των πλέον ευπαθών. Κι όμως, η ασφάλεια και η αποτελεσματική δράση των εμβολίων αποδεικνύονται κάθε μέρα. Είναι τραγικό άνθρωποι να χάνουν τη ζωή τους, ενώ με το εμβόλιο θα είχαν σωθεί.

Θα σας καλέσω, λοιπόν, για μία φορά ακόμη, θα σας παρακαλέσω, να θωρακίσετε την υγεία σας με αυτό το μεγάλο δώρο της επιστήμης. Ο κίνδυνος δεν καραδοκεί στο εμβόλιο. Αλλά στην αρρώστια και στον πόνο. Και οι αριθμοί δείχνουν πως είναι πιο πιθανό ένα ατύχημα στο δρόμο, παρά κάποιο πρόβλημα από τον εμβολιασμό.

Από την Μεγάλη Εβδομάδα, μάλιστα, ξεκινά και μία νέα γραμμή εμβολιασμού για συμπολίτες μας άνω των 30 ετών, με ταχύτατη διαδικασία. Στόχος είναι να απλωθεί ακόμη πιο γρήγορα στη χώρα το τείχος της ανοσίας στη χώρα. Ενώ ήδη τριπλασιάζεται σε όλη την επικράτεια και η διανομή των self-test.

Όλα αυτά μας φέρνουν ακόμη πιο κοντά σε ένα καλοκαίρι μεγαλύτερης ελευθερίας και ευημερίας. Ας πιστέψουμε, λοιπόν, στους εαυτούς μας. Κι ας το υποδεχτούμε ασφαλείς, ενωμένοι και αισιόδοξοι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  • Η σοκαριστική στιγμή που αστυνομικός πυροβολεί 16χρονη στις ΗΠΑ (vid)
  • Ακόμα και σήμερα το διάγγελμα Μητσοτάκη: Οι ημερομηνίες χαλάρωσης του lockdown
  • 21η Απριλίου, το Πραξικόπημα των Συνταγματαρχών: Όλη η αλήθεια για τους… δρόμους και για το αν είχαμε νεκρούς (pics & vids)
  • Survivor: Κοροϊδεύουν τα κλάματα του Τριαντάφυλλου και λένε πως «αν μείνει την πατήσαμε» (vid)

ΠΗΓΗ: