Αμοιβαίο το όφελος για την Aston Martin και τον Φέτελ

4
Αμοιβαίο-το-όφελος-για-την-aston-martin-και-τον-Φέτελ

Όλοι οι φίλοι της Formula 1 αναρωτιούνται πώς θα τα πάει εφέτος ο Σεμπάστιαν Φέτελ στην Aston Martin, όπου μεταγράφηκε μετά από μία εξαετία χωρίς κανένα τίτλο στη Ferrari. Ο διευθυντής της Aston Martin, Ότμαρ Στσάφναουερ, αποκάλυψε πάντως ότι ο πήχης των προσδοκιών βρίσκεται ψηλά και δήλωσε τα εξής για τον τετράκις Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Formula 1: «Εχει μεγάλη εμπειρία στο να βοηθά ομάδες να νικούν σε αγώνες και να μάχονται για πρωταθλήματα. Γι αυτό είναι μία τόσο σημαντική προσθήκη για εμάς. Φέρνει μαζί του μία νοοτροπία νικητή και όλοι εμείς θα μάθουμε αναμφίβολα πολλά από αυτόν στο συγκεκριμένο ταξίδι».

O Στσάφναουερ με τον Φέτελ.

Ο Στσάφναουερ αναφέρθηκε επίσης και στον έτερο οδηγό της ομάδας, Λανς Στρολ, τονίζοντας ότι «με τον Λανς έχουμε έναν νέο και ταλαντούχο, σκληρά εργαζόμενο οδηγό, που βίωσε τον προηγούμενο χρόνο την καλύτερη σεζόν του μέχρι σήμερα». Ο Καναδός ανέβηκε το 2020 δύο φορές ως τρίτος στο βάθρο των νικητών και τερμάτισε ενδέκατος της γενικής βαθμολογίας οδηγών με τη Racing Point, ενώ αντίθετα ο Φέτελ έμεινε στη 13η θέση με τη Ferrari που ήταν και το χειρότερο αποτέλεσμα μέχρι τώρα στην καριέρα του στη Formula 1.

O Στρολ φιλοδοξεί να πιέσει εφέτος πολύ τον teammate του, Φέτελ.

Ο διευθυντής της Aston Martin εξέφρασε την άποψη ότι «ο Σεμπάστιαν θα πάρει ό,τι καλύτερο από τον Λανς, ενώ από την πλευρά του ο Λανς θα πιέσει σκληρά τον Σεμπάστιαν. Οπότε είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με αυτή τη σύνθεση για το 2021, επειδή αποτελεί ένα κράμα από εμπειρία, τεχνογνωσία νίκης σε αγώνες και ταλέντο».

Τέλη του 2022 το νέο εργοστάσιο

Το Νούμερο 1 της βρετανικής ομάδας αποκάλυψε επίσης τις υψηλές φιλοδοξίες της όσον αφορά και στα αποτελέσματα ήδη από εφέτος, λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Με ένα νέο όνομα, δραστήριους μετόχους, πρόσφατες επενδύσεις και μία έμπειρη ομάδα πιστεύουμε, ότι έχουμε όλα τα συστατικά, για να κατακτήσουμε περισσότερες θέσεις στο βάθρο και ελπίζουμε επίσης και νίκες».

Ο Στσάφναουερ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ως τα τέλη του 2022 θα έχει ολοκληρωθεί στο Σίλβερστον «ένα φανταστικό νέο εργοστάσιο, που θα προσφέρει στην ομάδα τον χώρο και την υποδομή, για να υλοποιήσουμε τις φιλοδοξίες μας».  Ο ίδιος χαρακτήρισε τη διαδικασία μετάβασης από τη Racing Point στην Aston Martin ως μία «εργασία – μαμούθ» με την οποία τέθηκαν τα θεμέλια για μία εντελώς νέα εποχή σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις και κατά τη διάρκεια μίας σεζόν που εξελίχθηκε στην πιο επιτυχημένη στην ιστορία της ομάδας.

«Όλοι οι συμμετέχοντες θα έπρεπε να είναι πολύ περήφανοι. Αποδείχθηκε ότι – παρά το νέο όνομα της ομάδας και τη νέα ταυτότητα – διατηρήσαμε τη δυνατή ραχοκοκαλιά μας, η οποία μας οδήγησε μέσα από ορισμένους δύσκολους καιρούς εδώ, όπου βρισκόμαστε σήμερα», τόνισε ο διευθυντής της ομάδας της Aston Martin.

ΠΗΓΗ: