Αλκ. Βατόπουλος: Υγειονομικά ασφαλές να πάμε σε παράταση του lockdown

2
Αλκ.-Βατόπουλος:-Υγειονομικά-ασφαλές-να-πάμε-σε-παράταση-του-lockdown

Την εκτίμηση ότι υγειονομικά ασφαλές είναι να πάμε σε παράταση του lockdown εξέφρασε σήμερα ο  καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Τα νοσοκομεία και οι μεταλλάξεις θα κρίνουν το lockdown, υπογράμμισε μλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σημείωσε επίσης ότι προτεραιότητα στην επιτροπή αποτελεί το άνοιγμα των σχολείων.

Η πιθανότητα παράτασης των μέτρων πέραν της 28ης Φεβρουαρίου είναι ακόμα στο τραπέζι των συζητήσεων των ειδικών, οι οποίοι μετά την κορύφωση της κατάστασης αυτή την εβδομάδα αναμένουν ότι από την επόμενη θα επέλθει η αναμενόμενη πτώση.

Επιπλέον, ευελπιστούν ότι η κακοκαιρία αυτή τη φορά μπορεί και να λειτουργήσει βοηθητικά ως προς τη μείωση της διασποράς, κρατώντας τον κόσμο σε απομόνωση.

Χθες, όμως, η επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ κατέγραψε σημαντική αύξηση των ασθενών που είναι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, καθώς έφτασαν τους 309, γεγονός που ανησυχεί τους επιστήμονες, διότι τα νοσοκομεία, ειδικά στην Αττική, τείνουν να γεμίσουν.

Ενδεικτικό είναι ότι ο μέσος όρος εισαγωγών του τελευταίου επταημέρου έφτασε τους 224 ασθενείς. Τα νέα κρούσματα ήταν 1.121, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 173.905. Τα 523 ήταν στην Αττική και τα 114 στη Θεσσαλονίκη. Και οι απώλειες, όμως, εξακολουθούν να είναι υψηλά, με 29 συνανθρώπους μας να προστίθενται στη «μαύρη λίστα», ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων στη χώρα μας σε 6.181 από την έναρξη της πανδημίας

ΠΗΓΗ: