ΑΚΤΩΡ: Σύμβαση με τη Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου για νέα έργα σε Ξάνθη και Δράμα, ύψους 17 εκατ. ευρώ

5
ΑΚΤΩΡ:-Σύμβαση-με-τη-Δημόσια-Επιχείρηση-Δικτύων-Διανομής-Αερίου-για-νέα-έργα-σε-Ξάνθη-και-Δράμα,-ύψους-17-εκατ.-ευρώ

Σύμβαση με την κατασκευαστική εταιρεία ΑΚΤΩΡ υπέγραψε η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου, που αφορά την ανάθεση του έργου «Επέκταση Χαλύβδινου (19 bar), Δικτύου Πολυαιθυλενίου και συνδέσεις οικιακών και εμπορικών πελατών στα δίκτυα χαμηλής πίεσης (4 bar), των πόλεων της Ξάνθης και της Δράμας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης». Είχε προηγηθεί ανοικτή διαγωνιστική διαδικασία.

Το έργο, ύψους 17 εκ. ευρώ και διάρκειας 30 μηνών, αφορά στη μελέτη, κατασκευή και ενεργοποίηση χαλύβδινου δικτύου μέσης πίεσης, την εγκατάσταση σταθμών διανομής οι οποίοι θα τροφοδοτήσουν δίκτυο χαμηλής πίεσης, την κατασκευή δικτύου πολυαιθυλενίου χαμηλής πίεσης (4 bar), την εγκατάσταση σελλών παροχής επί του δικτύου, την κατασκευή παροχετευτικών αγωγών πολυαιθυλενίου από τον κεντρικό αγωγό έως το ρυθμιστή (4 bar), την εγκατάσταση ρυθμιστών, την κατασκευή παροχετευτικών αγωγών από τον ρυθμιστή έως τον μετρητή (25 mbar) και, τέλος, την εγκατάσταση μετρητών για τη διανομή του αερίου σε οικιακούς, εμπορικούς και μικρούς βιομηχανικούς καταναλωτές, στις πόλεις της Ξάνθης και της Δράμας.

Η χρηματοδότηση

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από: α) Τη Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου Μονοπρόσωπη ΑΕ και β) Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων – Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 2014 – 2020.

Οι εργασίες κατασκευής του δικτύου θα ξεκινήσουν εντός Μαΐου και θα ολοκληρωθούν σταδιακά έως το 2023.

Όσον αφορά την ΑΚΤΩΡ, αποτελεί τον κατασκευαστικό βραχίονα της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και τη μεγαλύτερη θυγατρική της, με ηγετική θέση και διεθνή παρουσία στον τομέα των υποδομών. Η εταιρεία παρέχει μεγάλο εύρος διαφοροποιημένων υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στις Κατασκευές Έργων Υποδομής, Κτιριακών και Βιομηχανικών Έργων, στα Φωτοβολταϊκά, στις Λατομικές δραστηριότητες, στη Διαχείριση Τεχνικών Εγκαταστάσεων και στη Διαχείριση Έργου.

Μεταξύ των εμβληματικών έργων υποδομής της ΑΚΤΩΡ στην Ελλάδα και το εξωτερικό περιλαμβάνονται η Γραμμή 2 του Μετρό της Αθήνας, το Μουσείο της Ακρόπολης, η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Αθήνας στην Ψυττάλεια, η Χρυσή Γραμμή του Μετρό στο Κατάρ, καθώς και τα υπό εξέλιξη έργα του Μετρό Θεσσαλονίκης, της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου, κ.α.

ΠΗΓΗ: