Αισιοδοξία στην Γερμανία για το 3ο κύμα της πανδημίας – Με μία δόση εμβολίου το 31,5% του πληθυσμού

1
Αισιοδοξία-στην-Γερμανία-για-το-3ο-κύμα-της-πανδημίας-–-Με-μία-δόση-εμβολίου-το-31,5%-του-πληθυσμού

Το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού φαίνεται να έχει ανακοπεί στην Γερμανία, με τα περιοριστικά μέτρα και την επιτάχυνση της εμβολιαστικής εκστρατείας να έχουν συμβάλει σημαντικά στη μείωση του αριθμού των κρουσμάτων. Αυτό δήλωσε την Παρασκευή (7/5) ο Γερμανός υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν.

«Επιβεβαιώνεται η τάση των τελευταίων εβδομάδων. Το τρίτο κύμα φαίνεται να έχει ανακοπεί», επεσήμανε ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, στη διάρκεια της εβδομαδιαίας ενημέρωσής του για τη διαχείριση της πανδημίας. «Ο αριθμός των κρουσμάτων μειώθηκε εκ νέου, αλλά εξακολουθεί να παραμένει σε αυξημένα επίπεδα», πρόσθεσε ο Γενς Σπαν.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του ινστιτούτου Ρόμπερκ Κοχ (RKI), ο Λόταρ Βίλερ, σημείωσε ότι «από τα τέλη Απριλίου ο αριθμός των κρουσμάτων παρουσιάζει ελαφρά μείωση» σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και εξέφρασε την ελπίδα η Γερμανία να μπορέσει σύντομα να θέσει υπό έλεγχο την πανδημία του κορονοϊού. Το ποσοστό των νέων μολύνσεων «δεν μειώνεται παντού με την ίδια ταχύτητα, αλλά μειώνεται», εξήγησε ο Βίλερ, υπογραμμίζοντας ότι η συμπεριφορά των Γερμανών, που περιόρισαν τις κοινωνικές τους επαφές, συνέβαλε σημαντικά στη βελτίωση της εικόνας.

Με μία δόση εμβολίου το 31,5% του πληθυσμού

Ποσοστό 31,5% του πληθυσμού της χώρας (περισσότερα από 26 εκατομμύρια) έχει λάβει μία δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού, ενώ 900.000 εμβολιάστηκαν μόνο την Πέμπτη, υπογράμμισε ο Σπαν. Εξάλλου περίπου 7,3 εκατομμύρια Γερμανοί έχουν λάβει και τις δύο δόσεις.

Click4more: Γερμανία: 18.485 κρούσματα κορονοϊού και 284 νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Σε μια προσπάθεια να επιταχυνθεί η εκστρατεία ανοσοποίησης ο Γερμανός υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορονοϊού θα χορηγείται σε όλους όσοι το επιθυμούν, ανατρέποντας προηγούμενη απόφαση που περιόριζε τη χρήση του σκευάσματος αυτού στους ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας λόγω του ενδεχόμενου κινδύνου εμφάνισης θρομβώσεων.

Η ανακοίνωση του Σπαν έγινε αφού αρκετά ομόσπονδα κρατίδια στη Γερμανία αποφάσισαν να επιτρέψουν σε όλους τους ενήλικες να κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca αφού συμβουλευθούν τον γιατρό τους.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η προσφορά είναι ελκυστική για όσους υπό άλλες συνθήκες δεν θα εμβολιάζονταν τόσο γρήγορα», εξήγησε ο Σπαν, ενώ πρόσθεσε ότι 1 εκατομμύριο δόσεις του AstraZeneca θα παραδοθούν σε ιατρεία την επόμενη εβδομάδα.

Συνολικά στη Γερμανία έχουν καταγραφεί 3.491.988 κρούσματα covid-19 και σχεδόν 85.000 νεκροί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΗΓΗ: