Αγώνας δρόμου από τον δήμο Χαλανδρίου για την ένταξη του «Πεύκο Πολίτη»

2
Αγώνας-δρόμου-από-τον-δήμο-Χαλανδρίου-για-την-ένταξη-του-«Πεύκο-Πολίτη»

Μετά την αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου που άνοιξε το δρόμο για την ένταξη των εκτός σχεδίου περιοχών, ο Δήμος Χαλανδρίου προωθεί πλέον με ταχείς ρυθμούς τη διαδικασία για την έγκριση της Πολεοδομικής Μελέτης που αφορά στην περιοχή «Πεύκο Πολίτη», με στόχο την πολυαναμενόμενη ένταξή της, μετά από 50 χρόνια!

Από τις 21 Απριλίου 2021, οπότε εγκρίθηκε το νέο ΓΠΣ που καταργεί τη Λεωφόρο Ελευθέρας Πεντέλης, η διοίκηση του Δήμου κάνει αγώνα δρόμου για την 5η ανάρτηση της σχετικής Πολεοδομικής Μελέτης, η οποία πρέπει να συμπεριλάβει τα δεδομένα που υπαγορεύει το νέο ΓΠΣ.

Στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Μ. Τετάρτη 28 Απριλίου 2021, η πλειοψηφία του Σώματος αποδέχτηκε το επείγον του θέματος και έδωσε το «πράσινο φως» να προχωρήσει η 5η ανάρτηση της Πολεοδομικής Μελέτης, με στόχο μέχρι το τέλος του μήνα να έρθουν οι οποίες ενστάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και να προωθηθεί συνακόλουθα η μελέτη στην Περιφέρεια Αττικής, η οποία και θα εισηγηθεί προς το Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων & Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ), που είναι το αρμόδιο για την τελική έγκρισή της. 

WWW.CHALANDRI.GR/

Με βάση τα προβλεπόμενα στο νέο ΓΠΣ η 5η ανάρτηση της Πολεοδομικής Μελέτης θα  πρέπει να συμπεριλάβει την κατάργηση της «Ελευθέρας Πεντέλης» – που ήταν μέχρι σήμερα και το βασικό εμπόδιο στην προώθηση της μελέτης- και βέβαια τις προβλέψεις για μείωση των πολεοδομικών ενοτήτων από 17 σε 6,  για μείωση του πλάτους της οδού Σαρανταπόρου από τα 20 στα 12 μέτρα, για αύξηση των χώρων πρασίνου και για δημιουργία χώρου στάθμευσης στο σταθμό «Αγ. Παρασκευή» του Μετρό.

 «Καμία καθυστέρηση για το θέμα που αποτελεί ντροπή για το Χαλάνδρι», τόνισε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος παρουσιάζοντας στο Σώμα την αναγκαιότητα να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες το συντομότερο δυνατό.


 

ΠΗΓΗ: