Αγρίνιο: «Ασφυκτιά» το νοσοκομείο – Σκέψεις για διακομιδές ασθενών με κοροναϊό σε άλλους νομούς

2
Αγρίνιο:-«Ασφυκτιά»-το-νοσοκομείο-–-Σκέψεις-για-διακομιδές-ασθενών-με-κοροναϊό-σε-άλλους-νομούς

Σήμερα, Δευτέρα 17 Μαΐου τα νέα από το νοσοκομείο Αγρινίου είναι ακόμη χειρότερα αφού σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δύο νέοι ασθενείς με κοροναϊό προστέθηκαν στους ήδη υπάρχοντες με αποτέλεσμα ο αριθμός πλέον να ξεπερνά το όριο και να αγγίζει τις 47, ενώ σε συνδυασμό με το γεγονός ότι και το νοσοκομείο του Μεσολογγίου είναι γεμάτο από ασθενείς που νοσούν με κοροναϊό, οι διακομιδές εντός Αιτωλοακαρνανίας είναι αδύνατες.

Γι’ αυτό τον λόγο, όπως γράφει το karvasaras.gr, εξετάζεται το ενδεχόμενο για διακομιδές ασθενών με κοροναϊό στα Ιωάννινα όμως ακόμη κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι οι παροχές οξυγόνου στον τρίτο όροφο του νοσοκομείου Αγρινίου που λειτουργεί εξ ολοκλήρου για περιστατικά covid, δεν επαρκούν για όλους τους νοσηλευόμενους με κοροναϊό.

Όπως είχε γίνει γνωστό άλλωστε από την προηγούμενη εβδομάδα, αν και στον τρίτο όροφο του νοσοκομείου Αγρινίου υπήρχε η δυνατότητα για αύξηση στα 65 κρεβάτια, είχε αποφασιστεί να μην ξεπεράσουν τις 45 οι κλίνες covid, καθώς τόσες είναι οι αξιοποιήσιμες ροές οξυγόνου για ασθενείς.

Αδύνατες οι διακομιδές

Ως αποτέλεσμα, με τις διακομιδές εντός νομού να μην είναι δυνατές και την ανάγκη που παρουσιάστηκε για νοσηλεία δύο ακόμη ασθενών, αποφασίστηκε να γίνει χρήση ενός εκ των τριών διαδρόμων της παθολογικής κλινικής στον δεύτερο όροφο και συγκεκριμένα αυτού που βρίσκεται δίπλα από την καρδιολογική κλινική.

Για να γίνει αυτό ουσιαστικά συμπιέστηκε ολόκληρη η λειτουργία του νοσοκομείου αφού ασθενείς από τον δεύτερο όροφο μεταφέρθηκαν ακόμη και στον πρώτο, ενώ ασθενείς με κοροναϊό νοσηλεύονται στον ίδιο όροφο, έστω και αν βρίσκονται σε διαφορετικούς θαλάμους, με ασθενείς που δεν νοσούν με covid.

Ανάγκη για ενίσχυση

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι ανάμεσα σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υγειονομικοί του νοσοκομείου Αγρινίου, συνεχίζονται και οι εμβολιασμοί κατά του κοροναϊού στις εμβολιαστικές γραμμές που λειτουργούν στο νοσηλευτικό ίδρυμα και ακόμη δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση σχετικά με την ενίσχυση των εμβολιαστικών κέντρων του νοσοκομείου.

Επίσης δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση σχετικά με την πρόταση που είχε καταθέσει από την προηγούμενη εβδομάδα στη σύσκεψη με τους ιατρούς ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ για ενίσχυση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) με γενικούς ιατρούς, ώστε οι παθολόγοι να απασχοληθούν αποκλειστικά με τις νοσηλείες κοροναϊού καθώς οι ανάγκες είναι εμφανώς αυξημένες.

Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση στο νοσοκομείο Αγρινίου βρίσκεται σε «τεντωμένο σχοινί» και σύμφωνα με έμπειρους ιατρούς, δεν αποκλείεται να μην έχουμε δει ακόμη την κορύφωση του προβλήματος.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

ΠΗΓΗ: