Έτοιμος για το Διάστημα ο «κάπτεν Κερκ»: Ο Γουίλιαμ Σάτνερ σε αποστολή της Blue Origin target=”_blank”

1
Έτοιμος-για-το-Διάστημα-ο-«κάπτεν-Κερκ»:-Ο-Γουίλιαμ-Σάτνερ-σε-αποστολή-της-blue-origin-target=”-blank”

Ο διάσημος «κάπτεν Κερκ» του Σταρ Τρεκ, Γουίλιαμ Σάτνερ, μετρά αντίστροφα για τον πιο τολμηρό ρόλο της ζωής του: Μία αποστολή στο Διάστημα, χάρη στον ιδρυτή της Amazon και της διαστημικής εταιρείαςBlue Orign, Τζεφ Μπέζος.

Ο 90χρονος Σάτνερ θα πετάξει στο Διάστημα μαζί με άλλους τρεις επιβάτες, εκτοξευόμενος από το δυτικό Τέξας. Η Blue Origin προσκάλεσε τον Σάτνερ σε αυτό το ταξίδι στα όρια του «τελικού συνόρου», κάτι που θα τον κάνει τον γηραιότερο άνθρωπο που ταξιδεύει στο Διάστημα.

Η πτήση αυτή, στην οποία θα επιβαίνει ο τηλεοπτικός (και κινηματογραφικός) πρώτος κυβερνήτης του εμβληματικού αστροπλοίου «Έντερπραϊζ», θα είναι η δεύτερη με επιβάτες της Blue Origin, χρησιμοποιώντας τον ίδιο πύραυλο και την ίδια κάψουλα που είχε χρησιμοποιήσει ο ίδιος ο Μπέζος πριν από τρεις μήνες. Το ταξίδι αναμένεται να διαρκέσει μόλις 10 λεπτά, με την πλήρως αυτοματοποιημένη κάψουλα να φτάνει σε ύψος 106 χλμ πριν επιστρέψει στη Γη, προσγειωνόμενη με αλεξίπτωτο στην έρημο.

 

 

Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον της Virgin Galactic έδωσε το έναυσμα της «κούρσας» του διαστημικού τουρισμού στις 11 Ιουλίου, πετώντας ο ίδιος με το διαστημοπλάνο της εταιρείας του στο Διάστημα. Ο Μπέζος ακολούθησε εννιά ημέρες μετά, με τη δική του κάψουλα. Ο Έλον Μασκ, ιδρυτής της SpaceX, επέλεξε από πλευράς του να μείνει πίσω στη Γη όταν η εταιρεία εκτόξευσε την πρώτη της πτήση με ιδιώτες (μη επαγγελματίες αστροναύτες) στο Διάστημα τον προηγούμενο μήνα, στέλνοντας έναν δισεκατομμυριούχο, μια πρώην καρκινοπαθή και δύο νικητές λοταρίας σε τροχιά. Επίσης, την προηγούμενη εβδομάδα η Ρωσία έστειλε μια ηθοποιό και έναν σκηνοθέτη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, για τα γυρίσματα ταινίας.

«Είμαστε μόλις στην αρχή, μα πόσο θαυμαστή είναι αυτή η αρχή. Πώς εκπληκτικό είναι να είσαι μέρος αυτής της αρχής» είπε ο Σάτνερ σε βίντεο της Blue Origin που αναρτήθηκε εν όψει της πτήσης του. «Φαίνεται να υπάρχει πολλή περιέργεια για το ταξίδι αυτού του φανταστικού χαρακτήρα, κάπτεν Κερν, στο Διάστημα. Οπότε ας προχωρήσουμε και ας απολαύσουμε το ταξίδι».

Το υπόλοιπο πλήρωμα θα αποτελείται από έναν αντιπρόεδρο της Blue Origin και δύο επιχειρηματίες που είχαν ανεπιτυχώς προσπαθήσει να κλείσουν θέση στην προηγούμενη πτήση με τον Μπέζος, συνιδρυτή της Amazon. H Blue Origin δεν αποκάλυψε τις τιμές των εισιτηρίων.

Με πληροφορίες από Associated Press

ΠΗΓΗ: