Έτοιμη για την απεξάρτηση από το πετρέλαιο η Citroen.

0
Έτοιμη-για-την-απεξάρτηση-από-το-πετρέλαιο-η-citroen.

Ο διχασμός ανάμεσα στους κατασκευαστές όσον αφορά στο μέλλον των πετρελαιοκινητήρων και αν αυτοί έχουν θέση στην αυτοκίνηση συνεχίζεται με μία ακόμα εταιρία να εντάσσεται στο στρατόπεδο των… αρνητών. Η Citroen ανακοίνωσε εμμέσως πλην σαφώς ότι γυρνά την πλάτη στους πετρελαιοκινητήρες, κάτι που φάνηκε και κατά το λανσάρισμα του ολοκαίνουριου C5 X το οποίο είναι διαθέσιμο αποκλειστικά με κινητήρες βενζίνης ή εξηλεκτρισμένα σύνολα.

Είναι εξαιρετικά ψυχρόαιμος όσον αφορά στο diesel. Αναπαριστούσε το 80% των πωλήσεων στην κατηγορία πριν από 5 χρόνια και λιγότερο από το 50% πέρυσι. Θα μειωθεί στο 15% ή ακόμα λιγότερο σε 3-4 χρόνια.

Δήλωσε ο επικεφαλής της γαλλικής εταιρίας, Vincent Cobee σε αγγλικό μέσο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η Citroen θα καταργήσει τους πετρελαιοκινητήρες άμεσα. Η δήλωση του CEO της σημαίνει μάλλον ότι δεν θα γίνουν περαιτέρω επενδύσεις για την εξέλιξη της τεχνολογίας στην επόμενη γενιά της και πιθανώς ότι όποιο μοντέλο ανανεώνεται θα αφαιρεί τους εν λόγω κινητήρες από την γκάμα του – ενδεχομένως με κάποιες διαφοροποιήσεις ανάλογα με τα κριτήρια που έχει θέσει η Citroen. Κάπως έτσι, το στρατόπεδο των εταιριών που αποφάσισαν ότι έφτασε η ώρα της αποστασιοποίησης από των τεχνολογία της πετρελαιοκίνησης (Volvo, Nissan, Hyundai κ.ά.) ενισχύεται με την Citroen ενώ στην άλλη γωνία βρίσκονται… οι Γερμανοί (Mercedes, Audi, BMW, Volkswagen κ.ά.).

ΠΗΓΗ: