Έρχονται μικρές αλλαγές στις ειδοποιήσεις στο Android 12

2
Έρχονται-μικρές-αλλαγές-στις-ειδοποιήσεις-στο-android-12

Του Θάνου Παλάγκα

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, με την καινούρια έκδοση του Android, έρχονται και μερικές αλλαγές στις ειδοποιήσεις – ακόμα και αν δεν είναι δραστικές και πρόκειται μόνο για κάποιες μικρές βελτιώσεις. Αυτό βλέπουμε στην τελευταία έκδοση του Android, την 12 DP3

Ο ανασχεδιασμός των καρτών στις ειδοποιήσεις δεν έχει πολλές αλλαγές, αλλά επικεντρώνεται κυρίως στην αρίθμηση των ειδοποιήσεων. Για παράδειγμα, στην έκδοση 11, αν έχουμε περισσότερες από μια ειδοποιήσεις από μια εφαρμογή, θα εμφανιστεί ένας αριθμός στην κάτω δεξιά γωνία των στοιβαγμένων ειδοποιήσεων. Στην έκδοση 12 όμως, ο μετρητής αυτός έχει μετακινηθεί στην πάνω δεξιά γωνία δίπλα στο βελάκι ανάπτυξης ειδοποιήσεων. Επίσης το χρώμα της ένδειξης του αριθμού, σχετίζεται με το χρώμα του εικονιδίου της εφαρμογής.

Αυτή η αλλαγή δεν βελτιώνει μόνο την εικόνα, αλλά ελευθερώνει και χώρο για προεπισκόπηση του κειμένου μέσα στην ειδοποίηση. Βέβαια, όπως είναι σύνηθες, οι αλλαγές που βλέπουμε σε εκδόσεις developer previews, μπορεί να αλλάξουν ή και να μην υιοθετηθούν καθόλου στην τελική έκδοση. Αυτό θα το μάθουμε σε μερικούς μήνες, όταν το Android 12 θα παρουσιαστεί επίσημα από την Google.

[via]

ΠΗΓΗ: