Ένα κυματοειδές «ηλιακό βουνό» για την απομονωμένη κοινότητα του Burning Man

0
Ένα-κυματοειδές-«ηλιακό-βουνό»-για-την-απομονωμένη-κοινότητα-του-burning-man

Mια κυματοειδή κατασκευή από ανακυκλωμένη ξυλεία, επενδυμένη με φωτοβολταϊκά πάνελ πρότειναν οι αρχιτέκτονες του γραφείου NUDES για την απομονωμένη κοινότητα 3.800 στρεμμάτων που σχεδιάζει να δημιουργήσει το Burning Man στην έρημο της Νεβάδα.

Οι διοργανωτές του διάσημου φεστιβάλ, που το 2020 ακυρώθηκε για πρώτη φορά στην 30χρονη ιστορία του (και αναμένεται να ακυρωθεί και φέτος), οραματίστηκαν την δημιουργία μιας σταθερής, απομονωμένης κοινότητας μέσα στην έρημο.

Για τον σχεδιασμό των υποδομών της απεύθυναν ανοιχτό κάλεσμα και το «ηλιακό βουνό» των NUDES ξεχώρισε ανάμεσα σε εκατοντάδες προτάσεις. Μαζί με άλλες εννέα προτάσεις το σχέδιο θα προχωρήσει τώρα στο επόμενο στάδιο που είναι η δημιουργία πρωτοτύπων.

Το ηλιακό βουνό έχει σχεδιαστεί ως μια διαδραστική εγκατάσταση για το «ράντσο» του Burning Man, το οποίο περιλαμβάνει δεκάδες θερμές και κρύες πηγές, τρεις θερμοπίδακες, εκατοντάδες στρέμματα υγροτόπων, δεκάδες διαφορετικά είδη ζώων και περισσότερους από 100 τύπους φυτών.

Η κυματοειδής μορφή της κατασκευής είναι εμπνευσμένη από τον περιβάλλοντα χώρο ώστε να δένει άψογα με το τοπίο και στόχος της είναι να μπορέσει να αποτελέσει έναν τόπο επικοινωνίας και σύνδεσης για τα μέλη της κοινότητας, έναν χώρο για ανάπτυξη ενέργειας, αλληλεπίδρασης και παιχνιδιού.

Το «ηλιακό βουνό» αποτελείται από τέσσερις μονάδες, με κάθε μονάδα μήκους 30 μέτρων, πλάτους μεταξύ 5 και 30 μέτρων και με μέγιστο ύψος τα 15 μέτρα. Η δομή προσφέρει επίσης ανακούφιση από τον έντονο καλοκαιρινό ήλιο.

Κάθε μονάδα αποτελείται από 182 ηλιακά πάνελ 300 watt, τα οποία παράγουν 1,2kWh / ημέρα. Η NUDES εκτιμά ότι η συνολική καθαρή ενέργεια που μπορεί να συλλεχθεί από τις τέσσερις μονάδες που διαθέτουν 728 ηλιακούς συλλέκτες είναι 873kWh/ ημέρα.

Αυτό σημαίνει ότι το «ηλιακό βουνό» έχει την ικανότητα να παράγει 318.645 kWh ετησίως, υπερκαλύπτοντας τις ανάγκες της δομής.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

ΠΗΓΗ: