Άνδρος: «Μίλησα παρορμητικά», τι δηλώνει ο κοινοτάρχης που απειλούσε να βάλει φωτιά

0
Άνδρος:-«Μίλησα-παρορμητικά»,-τι-δηλώνει-ο-κοινοτάρχης-που-απειλούσε-να-βάλει-φωτιά

«Θα βάλω αναγκαστικά φωτιά για να τους αποδείξω ότι αυτό το καλλιεργούσε ο παππούς μου! Οπότε σαν Πρόεδρος έχω να πω να αναμένετε μεγάλες φωτιές, μετά από αυτούς τους χάρτες που είδαμε! Όλοι οι αγρότες έχουν ξεσηκωθεί και λένε θα τους δείξουμε εμείς τι είναι δασικοί χάρτες» ακούγεται να λέει ο κ. Τριδήμας σε βίντεο που μετέδωσε το Mega, σε δημοτικό συμβούλιο στις 8 Μαρτίου.

Κληθείς να δώσει εξηγήσεις για τη δήλωσή του αυτή μετά τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες στο νησί της Άνδρου, ο κ. Τριδήμας ζήτησε συγγνώμη και είπε ότι «ίσως μίλησε παρορμητικά».

«Να ζητήσω συγγνώμη γιατί στο συμβούλιο ίσως μίλησα παρορμητικά. Εγώ δεν είπα ότι θα βάλω φωτιά στο νησί, έφερα απλά ένα παράδειγμα για το πώς θα μπορούσα να αποδείξω ότι καλλιεργώ στο χωράφι και δεν είναι δασικό» είπε χαρακτηριστικά ο κοινοτάρχης.

«Μιλάω με κτηνοτρόφους και διάφορους ιδιοκτήτες γης στην Άνδρο. Το ποσοστό δάσους στις Κυκλάδες είναι πολύ λίγο. Έχει γίνει λάθος στους δασικούς χάρτες, με χορτολιβαδικές εκτάσεις που εντάχθηκαν σε αυτούς» ανέφερε σχετικά με τις αντιδράσεις στο νησί.

«Θα διερευνηθούν τα αίτια της φωτιάς, αλλά κανείς δε βάζει τέτοια φωτιά, με 8 μποφόρ ούτε που σκέφτεσαι να καθαρίσεις κάτι. Εγώ διαμένω μακριά από το σημείο αυτό. Σίγουρα θα κληθώ να δώσω εξηγήσεις με βάση το βίντεο αυτό. Ακόμη δεν έχει γίνει κάποια επικοινωνία» κατέληξε ο κ. Τριδήμας.

Πηγή: Reader.gr

ΠΗΓΗ: