Άκου το team-radio του Leclerc να τα βάζει με τον εαυτό του, μετά το λάθος στο GP της Τουρκίας

4
Άκου-το-team-radio-του-leclerc-να-τα-βάζει-με-τον-εαυτό-του,-μετά-το-λάθος-στο-gp-της-Τουρκίας

To φετινό GP της Τουρκίας θα το μνημονεύουμε για τα εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα πρόσφυσης του νέου ασφαλτοτάπητα που έστρωσαν οι διοργανωτές, μετά την ανάθεση του αγώνα από την Formula 1 την τελευταία στιγμή. Επίσης, για την κατάκτηση του έβδομου πρωταθλήματος του Lewis Hamilton, ισοφαρίζοντας το ιστορικό ρεκόρ του μεγάλου Michael Schumacher.

Οι ευμετάβλητες καιρικές συνθήκες και η βροχή που έπεσε όλο το τριήμερο, αλλά και η ωραία χάραξη της πίστας μας χάρισαν πολύ πλούσιο και απολαυστικό θέαμα. Στον τελευταίο γύρο, ο Charles Leclerc βρισκόταν στην τρίτη θέση και δύο στροφές πριν το πέσιμο της καρό σημαίας, στα φρένα για την στροφή 12, προσπάθησε να προσπεράσει τον Sergio Perez, πατώντας στο βρεγμένο σημείο της πίστας.

Ο Μονεγάσκος, έχοντας ενεργοποιημένο το DRS προσπέρασε αρχικά τον Μεξικανό, ωστόσο το κλείσιμο της πίσω πτέρυγας αλλά και η έλλειψη πρόσφυσης (λόγω ελαστικών και πίστας), ήταν η αιτία να χάσει τη μάχη με τον Perez. Εκτός αυτού, ο Leclerc έχασε και την τρίτη θέση από τον teammate του, Sebastian Vettel, ο οποίος παραμόνευε από την τέταρτη θέση.

Η μη επιτυχημένη προσπάθεια για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης από τον Leclerc είχε σαν αποτέλεσμα να τερματίσει στο βάθρο ο Vettel. Αμέσως μετά το πέσιμο της καρό σημαίας, ο 23χρονος Leclerc ήταν εξοργισμένος με τον εαυτό του, και παρότι ο μηχανικός του τον επιβράβευσε για την συνολική προσπάθεια, ο ίδιος τα “έβαζε” με τον εαυτό του.

Από την πλευρά του, ο Vettel σχολίασε εκ των υστέρων ότι ο Leclerc δεν θα πρέπει να είναι θυμωμένος με τον εαυτό του, λέγοντας:

Νομίζω ότι έχοντας τον Charles ως teammate μου, συχνά βλέπω τον εαυτό μου σε αυτόν. Είναι πολύ νεότερος, είναι πολύ γρήγορος και νομίζω ότι το γεγονός -δεν είχα την ευκαιρία να του μιλήσω ακόμα- αλλά θα του πω αργότερα ότι το να είσαι στο βάθρο ή όχι είναι λίγο άσχετο γι ‘αυτόν. Έχει πολλά χρόνια μπροστά του και τόσα πολλά βάθρα θα έρθουν, για τα οποία είμαι σίγουρος. Είναι σωστό ότι είναι θυμωμένος. Έκανε ένα λάθος και έχασε το βάθρο με αυτόν τον τρόπο, αλλά, όπως είπα, στη μεγάλη εικόνα μάλλον άσχετο γι ‘αυτόν.

ΠΗΓΗ: